Kezdőlap » Konferenciák és rendezvények »Pénzügyi csúcs VIII.

 

ICEG European CenterFigyelőHungarian Business Leader Forum

Pénzügyi Csúcstalálkozó VIII. – Figyelő TOP200
Vissza a jövőbe – Vissza a régiós élmezőnybe

A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF), az ICEG European Center és a Figyelő által szervezett konferencia

Dátum : 2008. október 10., péntek

Helyszín: Danubius Health Spa Resort Margitsziget

A konferencia nyelve: magyar (angol szinkrontolmácsolással)

Nehéz helyzetben van a magyar gazdaság, regionális összevetésben is rendkívül szerény növekedési és államháztartási teljesítményt nyújtunk. Ezért eljött az ideje annak, hogy áttekintsük, milyen versenyképességi lehetőségek állnak rendelkezésre és melyek azok az eszközök, amelyek lehetővé teszik ezek kihasználását, egyik oldalról makrogazdaság és az államháztartás terén, másrészt a vállalati szféra és a tőkebefektetések oldaláról.

A rendezvénysorozat eddigi alkalmain nem csak rangos és elismert előadókat, de vállalatvezetői, vezető köztisztviselői hallgatóközönséget is köszönthettünk. A konferencia tehát nem csak a közvetlen információszerzésre adott lehetőséget, hanem a kapcsolatépítés kiemelkedő helyszíneként szolgált.

Októberben, konferenciánk a magyar vonatkozásban két legfontosabb gazdasági kérdéssel kívánt foglalkozni. Egyrészt, a konvergencia folyamatának alakulása, a kiigazítások eddigi hatásai, eredményei, a gazdasági növekedés helyzete, valamint a megindult, de akadozó reformok kerültek megvitatásra. Másrészt, a globalizálódó világgazdaság legjelentősebb kérdése - a tőkeáramlások, a tőkebefektetések regionális alakulása és lehetőségei, azon belül Magyarország szerepe – is kiemelt figyelmet kapott.

A rendezvény vezető előadói a hagyományoknak megfelelően Stumpf István és Bokros Lajos, szakmai szervezői és moderátorai Czakó Borbálaés Martin József Péter voltak.

Konferenciánk előadói voltak:

További információkért kérjük keresse Borkó Tamás-t a 248-1160/108-es telefonszámon vagy e-mailben a tborko@icegec.hu címen.

Gyémánt támogató:

ERSTE BANK

Arany támogatók:

ISD Dunaferr

Ezüst támogatók:
Develeor
INDPerfekt

AAM Group

Médiatámogatók:
Bank és TőzsdeGazdasági RádióHeti Válasz

ISIManager MagazinMagyar Nemzet
emptyVilággazdaságempty